SeaJazz

Jazzstaden Umeå är Norrlands starkaste fäste för jazzmusik. Umeå Jazzfestival är Sveriges äldsta kontinuerliga jazzfestival, etablerad redan 1968. Sedan dess har ytterligare två festivaler kommit och gått efter några år i rampljuset.; Umeå Blues festival och Nordic Swing festival. 

Sommaren 1993 startades något som kanske kan beskrivas som "Sveriges minsta jazzfestival" i varje fall om man ser till budget och omfång. Under dessa sex år har alla de bästa swing- och gladjazzband som Umeå kan mobilisera gäst- spelat på vår soliga ö. En artistiskt höjdpunkt nåddes i 1998 då världsklarinettisten Putte Wickman var det stora publiknamnet. 

Årgång 7 av SeaJazz ägde rum den 14 – 15 augusti 1999 med namn som Storbandet Renhornen, Lasse Lystedts Swingband, Rulle Lindbergs Centrumkvartett och många andra. SeaJazz kommer bäst till sin rätt i det lilla intima formatet och vi låter miljön tala för det spektakulära med havet, solen och vindarna. 

Årgång 8 av SeaJazz kommer att äga rum helgen 5-6 augusti 2000. Programmet är ännu inte klart, men information kommer på Holmöportalen så snart det är klart.
 

Åter Inledningen
 


Sidan uppdaterades senast: 2000-06-19
© HUF
Websida