Ö-loppet 2009

Det andra Ö-loppet på Holmön genomfördes den 15 augusti. I år hade deltagarantalet ökat med 50 % och hela 66 motionsglada flickor, tjejer, damer och pantertanter genomförde årets Ö-lopp. Starten var i år på kajen i Byviken och banan gick förbi Panget, via Kyrkvägen och Ö4:an bort till Affären där det fanns en vätskekontroll. Därefter vände banan och gick längs Ö4:an fram till Berguddsvägskälet sen via Berguddsvägen, Åkervägen och Ö4:an tillbaka till målet vid Panget. Sträckan var ca 5 km.

Organisatörerna, Anna-Lena, Clarissa och Åsa, tar emot anmälningavgifter och delar ut nummerlappar till alla de 66 deltagarna. Vädret kunde inte vara bättre med stålande, en svag vind och inte mördande hett. Det kom flera deltagare från fastlandet som bara kom till Holmön för att vara med i Ö-loppet och festligheterna på Panget under kvällen. Överskottet i anmälningaavgiften blev över 4 000 kr och gick oavkortat till Affärn.

Samling, uppvärmning och start

Samling på kajen för utdelning av nummerlappar och allmänts samspråk Delar av Team Panget
Karin Lundemark ledde uppvärmingen för start Samling på startlinjen
Straten gick genom att färjan tutade i sin mistlur och i täten rusade de som satsade friskt och löpte snabbt .... ... och därefter följde löpare som valde ett lunkande tempo.
Därefter kom en stor klunga som valde ett lite snabbare gångtempo... ... följda av de som promenerade i mer normal fart.
Några hade utrustat sig med stavar ... ... och andra flanerade långsamt med cykel som back-up
Passage förbi Panget
Den vandrande klungan passerar Panget Fler stavgångare kunde ses passera Panget.
Cyklister passerade och hejade på Deltagarna promenerade lungt i det soliga vädret

Vätskekontroll vid Affärn

Bröderna Anders och Göran Flodström fanns i vätskekontrollen vid affären och servade löparna med saft 

 
Målgång

Vid Panget stod Sten Törnblom och unge herr Wiechel och höll upp det röda målsnöret när löparna passerade mållinjen. Lars Brakander och Josefine Granström delade ut medaljer till samtliga löpare

Mingel på Panget och prisutdelning

Efter genomfört lopp erhöll deltagarna förfriskningar på Panget och två fina priser lottades ut på startnumren.

Anna-Lena och Clarissa tillsammans med Johan på Panget förrättade prisutlottningen

Kerstin vann den fina matkorgen som Affären skänkt Birgitta vann ett presentkort på middag för två på Panget och kunde inte låta bli att utbrista: "Det lönar sig att komma sist" till allas munterhet.
 

 

Överst på sidan


Sidan uppdaterades senast: 2009-08-17
© HUF
Webmaster

Operated by