Hej, jag heter Ida. Det här är vår skola. Här går vi barn i förskoleklass eller lågstadium. Min mamma Lena är lärare för oss barn och min pappa är en av dem som pendlar till Universitet i Umeå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åter Inledningen
 

Skolan

Skolan har under vissa perioder varit stängd men öppnade igen ht -96 med tre stycken förskolebarn. Den drivs i kommunal regi och är en sk. barnskola med förskoleklass (6-åringar) integrerad med den vanliga skolan. I år har skolan åtta elever, två 6-åringar, tre elever i åk 1 och tre elever i åk. 2. Förutom dessa barn finns det åtta yngre barn som är åldersfördelade så att de börjar skolan två och två. Vid två olika tillfällen under veckan träffas alla barnen, även de mindre, på skolan. Vid det ena tillfället har vi sångstund och vid det andra barngympa. På så sätt kan man få en större grupp och därmed passa på och leka olika saker som inte går när de är för få. 

Vi jobbar med datorn så mycket som vi kan och använder den först och främst att kommunicera med i ord och bild. Vi har ett IT projekt tillsammans med Björkö i Finland där vi jobbar med bilden som utgångspunkt för vår kommunikation. Vår vardag, historia (även den gemensamma) och kultur är lite av de saker vi berättar för varandra. Därutöver har vi kontakt via datorn med ett flertal andra skolor runt Umeå. Vi försöker även utnyttja den fördel vi har av att vara så få med att praktiskt undersöka det vi studerar både i och utanför skolan. 

Vi undersöker naturen en hel del och vi hoppas i framtiden kunna förmedla det till fler klasser som kommer hit ut på naturdagar hela året om. Men som läget är nu går det inte att få ut en hel klass hit vintertid. 

Titta gärna på våregen websida.

Lärare: Lena Egnell
Holmöns skola, Box 34, 91803 Holmön 
Telefon: 090-55031 
E-post: Holmo.skola@skola.uk.umea.se
 


Sidan uppdaterades senast: 2000-06-07
© OlleNygren
Websida