FB-grupp Holmön- samåkning
& annat som kan vara bra

SRF FB-sida

Vädret Holmön

Senaste Nytt!

Äldre nyheter


Info från KOM-gruppen
Information från Färjerederiets om Capella. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-22
Info från KOM-gruppen
Information on Färjerederiets pressmeddealnde. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-13
Använd Prästgården
Prästgården är en viktig resurs för Holmön och vi är många som har idéer om vad den kan användas till. Vi vill att Prästgården ska användas, och erbjuder därför Prova-på-bokning av Prästgården. Redan nu har flera idéer tagit form för hur Holmöns servicelösningar skulle kunna utvecklas. Några idéer är knutna till Prästgården, som HUF arrenderar fram till hösten 2020. Vi är glada över intresset och vill att huset ska användas. Är du/ni intresserade av att nyttja Prästgården, kanske koka sylt, baka bröd eller hålla ett möte? Prästgården är ju vårt gemensamma hus, och ska nyttjas!

Prova-på-bokning
Vill du “prova-på-boka” betalas en symbolisk slant som går direkt till Prästgårdsfonden. Bokningsförfrågan görs till info@prastgardenholmon.se.
Ett villkor för prova-på-bokning är att betalande vandrarhemsgäster går före. Det går inte heller att prova-på-boka för övernattning.


Ange vilka delar av Prästgården du tänkt använda, och till vilken verksamhet. Förutom en symbolisk slant till Prästgårdsfonden, vill vi gärna att du återkopplar och berättar vad som funkat bra/mindre bra. Kanske saknas något, som skulle gå att förbättra inför kommande bokningar? Vi ser också gärna att ni som prova-på-bokar i möjligaste mån deltar när det blir dags för städdag.

Vad går att boka?
Kanske vill du boka köket för att tillverka sylt av höstens bär eller göra ett storbak bröd. Kanske vill du starta en filmstudio, eller låna bastun en kväll? Redan i dag anordnas seniorgympa två gånger i veckan, kanske finns även icke-seniorer som vill röra på sig? Tanken är att vi testar, så alla nya idéer och användningsområden är varmt välkomna. Nedan följer några exempel på vad Prästgården skulle kunna användas till. Vad vill du göra?

✵  Förädling av råvaror i köket.
  Styrelsemöten för föreningar.
  Kursverksamhet/studiecirklar.
  Tillfällig kontorslokal vid distansarbete.
  Filmkväll för föreningen.
  Gästspelande frisörsalong.
  Bastukvällar.
  Yogaklasser.

2019-11-12
Info från KOM-gruppen
Information från möte idag om Holmöleden. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-11
Färjetrafiken återupptas
Färjetrafiken till Holmön återupptas i em med avgång från Holmön kl 15.00. Därefter enligt tidtabell.
2019-11-11
Info från KOM-gruppen
Information från Färjerederiet. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-11-10
Inställda turer med färjan
Nu kom beskedet att samtlig turer med färjan är inställda preliminärt fram till 11 november p g a väderläget.
2019-11-09
Haveri med Capella
Holmöfärjan Capella har fått ett haveri ute i Kvarken under turen kl 10 från Holmön till fastlandet. Besättningen fick lov att nödankra till sjöss utanför Pannan. Sjöfartsverkets räddningshelikopter (SAR) med ytbärgare har evakuerat passagerarna. Fartyget ligger kvar för ankar utanför Pannan. Besättningen är kvar ombord för kommande bogsering, då räddningsfartyg är på väg. Enligt uppgift har ingen kommit till skada och alla är i land. Det är i nuläget oklart när trafiken kan återupptas med den andra färjan Helena Elisabeth, som ligger vid kaj på Holmön, då ingen besättning finns tillgänglig på Holmön.
2019-11-09
Inga fordon på capella
På grund av det kommande väderläget meddelar Färjerederiet att man inte tar med några fordon på Capella fr o m lördag morgon kl 7 och tillvidare. Endast gående passagerare. Preliminärt fram till den 11 november.
2019-11-08
   
Influensavaccination på Holmön
Från och med den 16 november är det möjligt att vaccineras sig på Holmön. Anmäl dig till jorik@holmonslanthandel.se eller på telefon 090-55170, så vi vet hur många doser som ska hämtas på Vårdcentralen.
OBS! Detta gäller endast de personer som tagit vaccin någon gång tidigare.
2019-11-08
Info från Holmömodellen
I helgen var det byalunch med workshop om möjlig utveckling av affärens utbud och tjänster.
Hur vill du att servicelösningarna på Holmön ska utvecklas? Var med och påverka genom att besvara på den enkät som HUF tagit fram.
Läs mer på Holmömodellens egen websida. Gå till enkäten.
2019-11-04
Mer info från HUF - Vill du parkera i Byviken i vinter?
HUF kommer återigen att ta ut en snöröjningsavgift för de som vill parker sin bil på parkeringen mittemot affären. Avgiften är oförändrad från i fjol och ligger på 300 kr. Kommer du att använda din bil och vill stå på parkeringen? Anmäl dig då med en e-post till Jorik (otterbjork@gmail.com ) eller på listan på affären. Vi behöver namn och registreringsnummer på bilen. Betalning kan ske på affären eller genom insättning på HUF:s bankgiro eller med Swisch. Allt eventuellt överskott går till kommande snöröjning och skötsel av parkeringen.
Om du inte har tänkt använda bilen i vinter får du mycket gärna ställa den hemma på din gård. Vår förhoppning är att endast bilar som används under vintern står på parkeringen, då detta kommer att underlätta snöröjningen enormt mycket. Behöver du hjälp att köra hem din bil eller att få skjuts till färjan? Kontakta Jorik så hjälper han till.
2019-10-29
  
P4 Västerbotten sänder från Holmön
Radio västerbottens eftermiddagssändning kommer att ske från Holmön i eftermiddag.
2019-10-29
Info från HUF
Vårt nya projekt med medel från Tillväxtverket heter: Holmömodellen - Förstudie kring servicelösningar för skärgård och landsbygd. Projektet har nu en egen sida på Holmöportalen och en länk finns i länkblocket ovan. Gå till projektets websida.
2019-10-25
Info från KOM-gruppen
Möte om Holmöleden. Läs mer på KOM-gruppens websida.
2019-10-24
Inställda turer
Turerna efter den flyttade turen i em har ställts in, liksom första morgonturerna i morgon p g a hårt väder.
2019-10-19
Flyttning av färjeturer
Turerna idag kl 18 från Norrfjärden och 19 från Holmön flyttas till kl 14 från Norrfjärden och kl 15 från Holmön.
2019-10-19
Extra öppet
Affären håller extra öppet under älgjaktveckan alla dagar 17-19 från fredag 11/10 - fredag 18/10.
2019-10-12
Påminnelse
HAEF påminner om arbetsdagen vid affären på lördag [Läs mer].
2019-10-09
Extratur med färjan
På fredag den 11/10 kommer färjan att gå en extratur kl 14 från Norrfjärden och kl 15 från Holmön.
2019-10-09
Info från HUF angående prästgården (uppdaterad)
Prästgården ägs av Sävar-Holmöns församling, men drivs sedan 1 september 2019 av byaföreningen Holmöns Utvecklingsforum (HUF), vilka har som målsättning att under år 2020 köpa fastigheten. [Läs mer]
2019-10-09
Färjan igång igen
Färjetrafiken återupptogs efter ovädret nu på morgonen och går enligt tidtabell.
2019-10-03
Fler inställlda turer
Även dagens em turer är inställda
2019-10-02
Färjan inställd
Färjeturerna från och med kl 16 idag till och med kl 13 i morgon onsdag är inställda på grund av hårt väder.
2019-10-01
Möte om Holmötrafiken
Den nya färjesamordnaren, Camilla Kindström, har kallat alla berörda parter (bl a Trafikverket Region Norr, Färjerederiet, Kommunen, Länsstyrelsen, Region Västerbotten, KOM-gruppen m fl) till ett avstämningsmöte angående Holmöntrafiken för att komma framåt i frågan. Mötet hålls den 22 oktober.
2019-10-01

Överst på sidan


Sidan uppdaterades senast: 2019-11-22
© HUF
Webmaster

Operated by